Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 czy PS4

Harryxp1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż nie wiem co kupić jako to jest moja pierwsza konsola to jednak nie wiem na co się zdecydować

Chciałbym pograć w gta 5 i słyszałem ze nie wyjdze na PS4 i teraz mam dylemat kupic konsole ps4 za 2,5tyś i czekać na gta 6 czy ps3 za 1,3tys i grac w gta 5

Nie wiem o co chodzi z tymi 12gb czy to dysk czy jakiś flash nie wiem nie znam się bo jestem nowy w te klocki, a nie chcę kupować konsoli nowej zaraz za 2lata chcę żeby pograć z 7lat

A więc doradźcie PS3 czy PS4 Pomocy

Pomogłem, daj lajka ! :)

Opublikowano

Na 100% ? Chciałbym być pewny i nie być piratem. To mówisz odpalę zainstaluje się i już?

PS: Jak byście mogli wybrać dla mnie tani zestaw PS4 do 2tyś bo jak patrzę są takie

PS4 500gb. Ja do wszystkiego chcę na płytach i wgl . Ale wątpię że gta V na PS3 będzie działac na PS4

Pomocy!! Bo nwm PS3 vs PS4 Chcem w gta 5 pograc czy kupic juz nowszy ?

Opublikowano

Kup ps4 bo gry z ps3 będa normalnei chodzic na ps4 a na ps4 bedzie gta5 :P

bzdura goni bzdurę....

PS4 nie ma kompatybilności wstecznej czyli nie odpali się gier z PS3. Co do GTA 5, Rockstar jeszcze nigdzie oficjalnie nie potwierdził, że wyda GTA 5 na nową generację...

@topic

Nie wiem skąd Ty masz te ceny na konsolę, PS4 kosztuje 1800zł a PS3 kupisz już nową za 600zł (SS 12GB).

Stać Cię na kupno PS4 to kupuj, nowa konsola z lepszą grafiką w grach, co prawda jeszcze mało gier ale już luty-marzec jest kilka ciekawych premier.

12GB w PS3 to pamięć flash, która starczy tylko na 2-5 gier w zależności od ich rozmiarów.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

ja od tych 12gb chciałbym dysk odrazu 500gb, a ceny to nowych konsol bo nie chce używki, gdyż się psują a sprzedawcy mówią że dobra a ... Prawda

dlatego takie ceny jak byscie mogli podajcie sklepy skąd kupować

Opublikowano

Chcesz pograć w GTA V to tym bardziej PS3 bo na PS4 jej nie ma.

Szukaj konsoli na allegro.Kup od razu z dyskiem 500 GB nie baw się w 12 GB bo na tej powierzchni zmieszczą się max 1 gra ,a są gry że nawet więcej potrzebują

Opublikowano

a słyszałem że gta V będzie przez długi okres tzn. ze rockstar bedzie dodawało wiele aktualizacji i nie beda pracować na GTA VI to prawda ? bo chcem pograc troche w gta przez neta z 4lata a nie za 2 lat wyjdze na ps 4 i ./...

Opublikowano

a słyszałem że gta V będzie przez długi okres tzn. ze rockstar bedzie dodawało wiele aktualizacji i nie beda pracować na GTA VI to prawda ? bo chcem pograc troche w gta przez neta z 4lata a nie za 2 lat wyjdze na ps 4 i ./...

Witam, gta 4 zostało wydane w 2008 roku, gta 5 w 2013 roku ( prawie 2014 ). Więc było 5/6 lat odstępu jeśli gta 6 będzie wydane za taki sam okres czasu to sobie spokojnie pograsz. Tylko inna sprawa bo podobno ps3 ma być jeszcze wspierane przez 2/3 lata i nie wiem jak będzie wtedy z serwerami gier. Co do nowej generacji to nie spotkałem się z informacją, że gta 5 w ogóle będzie na nową generację. Ja osobiście ps3 wybrałem ze względu na :

- cenę konsoli

- na ps4 jest obecnie mało gier

- jeśli chcesz grać na ps4 multiplayer to musisz opłacać abonament ( nie wiem ile )

- pierwsze modele poprzedniej generacji były awaryjne ( tak samo może być z tą )

- ceny gier na ps4

- jest mnóstwo tytułów które chciałbym ograć na ps3, nie miałem wcześniej konsoli więc trochę tego jest :P

- nie ma już takiego skoku graficznego jak był np. z ps2 na ps3, moim zdaniem to tak jakby sobie na pc detale podnieść

- obecnie chyba będzie problem z dostępnością ps4 w polsce więc będzie chyba trzeba czekać

Co do kupna ps4 i czekania na gta 6 to moim zdaniem jest głupi pomysł bo pewnie to gta 6 nie prędko się pokarze ( 5 lat czekaliśmy na gta 5 ) bo jesteśmy świeżo po premierze gta 5 a tu już o 6 myślisz :D Mówisz, że chcesz pograć na tej konsoli z 7 lat no to tu bym się wahał bo nie wiem czy ps3 będzie tak długo wspierane.

@ Co do wcześniejszych postów odnośnie, wstecznej kompatybilności ps4 to może chodziło o ten system transferu gry z ps3 na ps4 chyba bf4 ma taki.

Edit: Nie jestem jakimś specem od konsol, sam jeszcze nie mam ps3. Napisałem co wiedziałem, mam nadzieję, że pomogłem :)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Podajcie strone z najtańszym ps3 500gb i GTA V :D, a kabel lan kupie sobie

PS: Ma być nowe i najlepiej z sklepu internetowego. Najważniejsze że ma być nie otwierane czyli nówka

Napisze ktoś ?

Opublikowano

Podajcie strone z najtańszym ps3 500gb i GTA V :D, a kabel lan kupie sobie

PS: Ma być nowe i najlepiej z sklepu internetowego. Najważniejsze że ma być nie otwierane czyli nówka

Napisze ktoś ?

Cześć, ja polecam Ci ps3 :P Mam ją już 3 dzień i sprawuje się super. Grafika też jest spoko, tylko podłącz ją przez kabel hdmi w zestawie nie ma go są tylko chinche + przejściówka euro.

Tutaj masz porównanie cen ps3 500gb + gta v tak jak chciałeś

http://www.ceneo.pl/26309820;0280-0.htm#tab=click_scroll 

Ze wspieraniem chodzi o to, że sony będzie wydawało na tą konsolę nowe gry, aktualizacje itp. przez 2/3 lata ( mam nadzieję, że to nie prawda bo chciałbym trochę dłużej pograć na tej konsoli :D w sumie to gta v pokazało na co stać starą generację ). Sklep w którym kupisz to już sam musisz wybrać, ja bym wolał w lokalnym sklepie kupić bo różnice w cenie 50zł.

@DOWN: W 100% zgadzam się z tą wypowiedzią :)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Bierz PS3. PS4 teraz się NIE OPŁACA. Na PS4 jest mało gier, jest droga i jest wadliwa. Za 1-2 lata jak wyjdzie więcej gier, konsola stanieje i wyjdzie mniej awaryjny model to można się PS4 zainteresować. Teraz jedynym sensownym wyborem jest PS3, które jest tanie i masz okropnie dużo gier na nią ;)

Opublikowano

A moge pod Monitor ? VGA ? albo pod telewizor z euro lub tymi kółkami czerwon y biały, żółty?

Pod monitor to nwm. W pudełku z ps3 dostajesz kabel chinch ( źółty,biały,czerwony) oraz przejściówkę na euro. Nwm czy wiesz ale ps4 nie podłączysz pod stary telewizor bo ona ma tylko wejście hdmi.

Opublikowano

A moge pod Monitor ? VGA ? albo pod telewizor z euro lub tymi kółkami czerwony biały, żółty?

możesz pod VGA ale będziesz musiał kupić specjalny konwerter, koszt to minimum 150zł za sprzęt średniej jakości, takie lepsze kosztują 200-250zł

pod telewizor SD z złączem Euro podłączysz bez problemu, kable są w zestawie tak jak napisał Mr.Cukier

819531478353821175209.gif

Opublikowano

A to wole nie kombinować{}

Jak oceniacie sklep x-kom moge tam kupować ps3 ?

Lepiej kupić Router czy kabel LAN żeby było oszczędnie ?

Opublikowano

Z ps3 na ps4 nie będzie chodzic jest to tak samo jak z ps2 nie chodzi na ps3.Wiec nie mowcie głupot.Na ps4 minus jest taki ze za neta musisz płacic a na ps3 nie musisz.A po za tym ps4 kosztuje teraz 1800 zł a ps3 kupisz za 800 zl.Ja zostaję przy ps3 i nie mam zamiaru go zmieniac jak narazie gry wychodzą dobre i duzo ich jest a na ps4 masz gier 15.

Opublikowano

A to wole nie kombinować{}

Jak oceniacie sklep x-kom moge tam kupować ps3 ?

Lepiej kupić Router czy kabel LAN żeby było oszczędnie ?

Wiesz z kabla będzie pewnie lepsze łącze, ale przez router też da się podłączyć. Ja mam przez router i jest ok. Co do sklepu to nwm, ja na mieście kupiłem.

Opublikowano

bo ja bym kupił kabel LAN i z laptopa do konsoli odrazu na podłaczonym necie w laptopie można tak?

No nwm czy tak się da, a do czego masz ten kabel podłączony ( nie chodzi mi o laptopa )?

Opublikowano

chciałbym tak podłączyć kabel lan odrazu pod konsole można tak ? żeby chodził internet Czyli Z laptopa do konsoli lan

Opublikowano

Wiesz z kabla będzie pewnie lepsze łącze, ale przez router też da się podłączyć. Ja mam przez router i jest ok. Co do sklepu to nwm, ja na mieście kupiłem.

a najlepiej to kupić ps 2 tanie małe pieniądze kosztuje multum gier , dużo frajdy i mało prądu zżera nie to co ps4 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...